Snakk med oss

Stabburet på Sørem Gård klart for utleie

På fantastiske Sørem Gård ligger vårt mest historiske møterom; det nyrenoverte 200 år gamle stabburet. Nå er stabburet endelig satt i stand, og klart for ditt neste arrangement!

Det er en glad og spent Stig Klomsten, daglig leder i AØF, som møter oss utenfor stabburet.

— Å se at gården endelig tar form og åpnes opp for folket er svært gledelig. Ekstra glade er vi for at det gamle og tradisjonsrike stabburet nå er klart – restituert og ivaretatt, slik at også fremtidige generasjoner får oppleve dette flotte tradisjonsrike bygget, sier Stig, mens han låser opp stabburet.

Du som er medlem i en fagforening eller en av våre medlemsorganisasjoner kan nå leie stabburet via våre Intranett-sider.

Rekreasjonsarena utenfor byens tjas og mas

Stabburet er et flott møte- og selskapslokale i bynære og naturskjønne omgivelser. Den behagelige lukten av nytt tømmer møter oss når vi går inn.

Hva er så spesielt med Sørem Gård? Hvorfor møtes byens arbeidere her?

Stig peker på et gammelt bilde av gården, mens han snakker og forteller.

— Da AØF kjøpte gården for 100 år siden, kjøpte vi den som rekreasjonsarena for våre medlemmer. Sammen skapte vi et møtested borte fra byens tjas og mas, hvor familier uten andre muligheter kunne få et avbrekk fra en tøff hverdag.

— Trondheims arbeidere har alltid møttes på Sørem Gård; det har vi gjort i hundre år, og skal vi fortsette med i hundre år til.

God plass til 20 personer

Vi kommer inn i et flott samlingslokale i første etasje, med romslig plass til 20 personer. Lokalene er enkle, men funksjonelle.

Vi slår oss ned ved det store trebordet midt i rommet.

Hvorfor bør arbeiderne møtes akkurat her?

Stig gestikulerer rundt seg mens han snakker.

— I veggene sitter arbeiderbevegelsens historie; utenfor vinduene skues den vakre byen vår. Finnes det et bedre sted for organisasjonen vår å møtes?

Les mer: Tradisjonshåndverkere renoverer stabburet på tunet

Åpner gården for Trondheims arbeidere

De siste årene har gården vært benyttet til private formål og derfor ikke vært offentlig tilgjengelig. Praten går lett om gårdens historie i de flotte lokalene. Etter hvert dreies samtalen over på fremtiden.

Nå skal gården altså åpnes opp for folket?

— Stemmer, og det gleder vi oss til! Gårdens formål har alltid vært å tilby de gode møteplassene til Trondheims arbeidere, enten det er snakk om møter med jobben, et selskapslokale til de store anledningene, eller bare et lokalt turmål for søndagsturen med familien.

— Nå gleder vi oss til å igjen tilby møterom og samlingslokaler til våre medlemmer, her oppe på Sørem Gård – i tråd med gårdens opprinnelige formål.

Markahytte på sørsiden av Trondheim

Foreløpig er bare det tradisjonelle stabburet klart for utleie. Men Stig kan allerede nå avsløre at det finnes en rekke planer for å videre utvikle gården som møtested.

Hvilke andre aktiviteter ser du for deg på gården?

— En viktig del av planleggingsarbeidet har vært å klargjøre gården for tilbud tilpasset alle generasjoner og livssituasjoner.

Stig reiser seg og går bort til ett av vinduene. Utenfor ligger den store og flotte Søremskogen.

På sikt ønsker vi at gården blir et yndet turmål for de nærliggende bydelene; en innbydende «markahytte» på sørsida av Trondheim, hvor familier og venner kan møtes over en kaffekopp og nybakt bakverk. Gården vil også være et flott startpunkt for turer videre innover i Bymarka.

Les mer: Han skal lede skog- og miljøarbeidet på Sørem Gård

Fantastisk utsikt over Trondheim

Vi forlater Stabburet i retning Trønderlåna. Rundt hushjørnet åpenbarer det seg en fantastisk utsikt over Trondheim.

Det er flott her oppe på gården.

Mer en konstatering enn et spørsmål. Stig klapper håndflaten lett i det hvite trepanelet på låna.

— På sikt ønsker vi å utvide utleietilbudet ytterligere; neste prosjekt på planen er da denne flotte Trønderlåna – som vi mener kan bli ett av de fineste utleielokalene i hele Trøndelag. Enn så lenge får det holde med byens beste utsikt, for alle som leier Stabburet, smiler en tydelig fornøyd Stig.

Utleie til AØF sine medlemsorganisasjoner

Foreløpig er det noe begrenset tilgang til leie av Stabburet.

Hvem kan leie Stabburet i dag?

— Er du medlem i en fagforening tilsluttet AØF, kan du nå leie Stabburet. Det gjør du helt enkelt gjennom din forening, på utleiedelen av Intranettet vårt.

— Hvis du har en bruker, er det bare å logge inn og bestille Stabburet på ønsket dato. Dersom du ikke har en bruker, kan du kontakte fagforeningen din og be dem reservere Stabburet for deg.

Alle tilgjengelige datoer ligger i Intranett-systemet.