Snakk med oss

Velkommen til VM-camp 2025!

VM på ski i Granåsen blir Norges største idrettsarrangement i 2025, og Trøndelags største arrangement siden VM i 1997. Tre hele uker til ende skal verdens beste skiløpere og skihoppere måle krefter i Granåsen. Tidenes trønderske folkefest handler likevel om langt mer enn hvem som er best på ski – bare se her!

Gården ligger i umiddelbar nærhet til Granåsen og VM-løypa. Sørem Gård er et vakkert og tradisjonelt trøndersk gårdsanlegg og skogsområde med en lang historie som samlingssted for Trondheims befolkning – perfekt for å være vertskap for tidenes folkefest. Under VM 2025 inviterer vi til VM-Camp 2025 – og både lokalbefolkning og besøkende fra hele verden er invitert!

TIDENES FOLKEFEST I SKOGENE VED GRANÅSEN

«VM 2025 kan bli en arv vi er stolte av i mange, mange år fremover.

Sørem Gård og Søremskogen vil være ett av de viktigste strategiske områdene under VM 2025, for å skape minnene og opplevelsene som lever videre i folkets bevissthet og skriver seg inn i historien som tidenes mektigste idrettsbegivenhet i Trøndelag.»

Patrik Jemteborn, arrangementssjef VM 2025

SKYHØYE AMBISJONER 

Vi har tatt turen opp til «Søremen» for å møte to av ildsjelene som har stått i bresjen for samarbeidet.

Dette sier Patrik Jemteborn, arrangementssjef VM 2025, og Stig Klomsten, daglig leder AØF, om det spennende samarbeidet.

ÅPEN INVITASJON TIL HELE TRØNDELAG

Selv om Granåsen skal oppgraderes frem mot VM, og bli en av de mest moderne skiarenaene i verden, kommer vil ikke skiarenaen ha kapasitet til å romme publikumsmassene som forventes under konkurranseukene.

Heldigvis kan det tilrettelegges med gode tilskuerplasser langs løypa i Søremskogen – og for gode VM-opplevelser mellom øvelsene på VM-campen – i flotte omgivelser på Sørem Gård!

BIDRAG FRA TRONDHEIMS BEFOLKNING

Når tidenes folkefest nå skal arrangeres i skogene ved Granåsen ønsker vi bidrag fra hele Trøndelag.

Sammen kan vi tydelig vise verden – i skogen, ved løypene, på gårdstunet og på stadion – at Trondheim er en skandinavisk metropol omgitt av fjell, skog og fjord – med det mektige Atlanterhavet som inngangsport.

  • God og konstruktiv dialog med Trondheim kommune om prosjektets rammesøknad og nødvendig infrastruktur.
  • Et profesjonelt vertskap som ønsker å utvikle og drifte gårdens aktivitets- og serveringskonsepter (se prospekt).
  • Samarbeidspartnere som kan fylle VM-campen med kulturelle opplevelser, aktiviteter for barn og unge og et flott VM-marked.

VERTSKAP TIL SPENNENDE UTVIKLINGSPROSJEKT

Har du fått med deg utviklingsprosjektet på Sørem Gård?

Vi har store planer om at Sørem Gård skal bli et viktig fristed for byens innbyggere. Nå inviteres den rette aktøren til å realisere sin visjon for gården – men vi trenger din hjelp til å finne hen!

Et trivelig og trygt arrangement

VM-Camp 2025 reises i skogbrynet ved Søremstunet. Tidenes folkefest blir et trygt og trivelig arrangement for alle, med et bredt spekter aktiviteter for alle generasjoner.

«For å lykkes med VM 2025 sine skyhøye ambisjoner – et mesterskap og en folkefest for alle, som fremtidige generasjoner vil snakke varmt om – har VM-organisasjonen innledet samarbeid med AØF.

Vi ser at AØFs ambisjoner på Sørem Gård gir oss muligheten til å gjennomføre tidenes folkefest.  Sammen kan vi innfri de store forventninger til folket, når VM endelig kommer hjem til Trøndelag!»

Patrik Jemteborn, arrangementssjef VM 2025

VI MØTES I VM-LAVVOEN

Det naturlige midtpunktet for campen er den store VM-lavvoen. Utenfor lavvoen står skiene på rekke og rad. Duften av kakao og røyk blander seg med lyden av feststemte mennesker og møter deg idet forhenget trekkes til side.

På gulvet leker barna, mens praten går lett og lystig rundt bordene. Trebenker med reinsdyrskinn, ildsteder med varme bål, musikk og servering av lokal mat og drikke skaper den perfekte rammen mellom øvelsene. Ute laver snøen ned, men det er varmt og godt inne – og stor rift om de beste plassene rett foran scenen.

ET EKTE TRØNDERSK VM-MARKED

Mat og drikke, strikk, spikk og spekepølse, sodd og saueskinn, pynt og plukk, lær, klær og folkedrakter – listen over hva som kan selges på VM-markedet er nesten endeløs. På VM-markedet tilbyr små og store lokale produsenter sine håndverk til verden, fra boder som lånes ut til inviterte aktører. Tidenes trønderske folkefest kan vanskelig arrangeres uten et ekte trøndersk marked!

VINTERAKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN

Familieaktiviteter er en viktig og sentral del av arrangementet. På jordene og bakkene rundt gården går barna på ski, kjører slalåm, leker med akebrett eller tester barnehoppbakken. I helgene arrangeres teaterforestillinger for barn og unge i lavvoen, i ukedagene kommer byens skoleklasser på besøk før eller etter konkurransene.

Under mesterskapet vil våre samarbeidspartnere bidra til VM-campen med trivelig og lærerikt program. Skogselskapet AS arrangerer aktiviteter for barna, som lærer å tenne bål og om skogens betydning for klima og miljø. I snøhuleleiren arrangerer Norsk Folkehjelp opplæring i overlevelse og adferd i utmarka på vinteren. NTNUI arrangerer VM i akebrett i den gamle Søremsbakken – for å nevne noe.

KOLLEKTIVTRANSPORT TIL OG FRA CAMPEN

Det er enkelt å komme seg til og fra Sørem Gård og VM-campen. Bussforbindelsene er gode fra sentrum og nærområdet – og de som kommer langveis fra kan velge blant flere jernbanestasjoner med overgang til buss, innfart fra Trondheim lufthavn Værnes og andre sentrale transportknutepunkter.

Fra busstoppet på Kongeveien (Kulsås) leder opparbeidet skogsvei og nypreparerte turløyper inn til gårdstunet – hjertet av VM-Camp 2025. Lokalbefolkninga i nærliggende bydeler – fra Byåsen, Stavset og Flatåsen til Lundåsen, Kattem, Heimdal og Saupstad – kan ta skia eller beina fatt, og gå direkte inn til gården.

OVERNATTING

I VM-leiren finnes tilrettelagte overnattingsplasser for telt og hengekøyer, sammen med bålgroper, bord, benker og sanitærfasiliteter. VM-leiren blir et flott samlingssted for hele familien og sikrer at overnatting ute i naturen kan gjennomføres på en trygg og god måte. I tillegg finnes det 20 overnattingsrom på gården, for gjester som ønsker en unik overnattingsopplevelse pakket godt inn i varme pledd og tradisjonell gårdssjarm.

SAMARBEIDSPARTNERE I UTVIKLINGSPROSJEKTET FOR
SØREM GÅRD