Snakk med oss

Ordføreren åpner nyoppusset inngang og møtesenter

Med Trondheims ordførerkjede rundt halsen åpnet ordfører Rita Ottervik nyoppusset møtesenter og oppgraderte innganger på Folkets Hus. I talen fortalte ordføreren at ordførerkjedet hun bar i sin tid ble kjøpt av byens fagforeninger og er kledd med fagforeningssymboler.

— Kjedet minner oss om fagbevegelsens sterke røtter i byen, og viktigheten av et åpent og tilgjengelig Folkets Hus, sa ordfører Rita Ottervik i sin åpningstale.

Det ble selvsagt høytidelig klipping av rød snor da ordføreren åpnet det nyoppussede møtesenteret og de oppgraderte inngangene. Fremover møtes leietakere og andre som benytter bygget av:

  • universelt utformede innganger og møtesenter
  • stort og flott kjøkken
  • generelle oppgraderinger som gjør huset mer miljømessig bærekraftig

Historien på veggene

I tillegg er hele 1200 kvm av bygningen dekorert med arbeiderbevegelsen sin historie. På veggene i gangene kan du lese historien om AØF; møterommene er oppkalt etter og dekorert med viktige personer fra arbeiderbevegelsen; inngangen fra Lilletorget fremstår moderne og fremtidsrettet, men med historiske bilder på veggene.

Atelier og møtelokale

Videre innover i bygget, i skjæringspunktet mellom atelier og møtelokale, finnes det splitter nye Atriumet. På veggene i husets flotteste møterom henger arbeiderklassens kunst, som minner oss om at verdiene på huset er tuftet på arbeiderbevegelsens kompromissløse jakt på sosial rettferdighet og bærekraftig utvikling.

På Folkets Hus legges rammene for den gode samtalen om arbeiderbevegelsens fremtid. Hjertelig velkommen inn i nye og inspirerende lokaler.